WATER  KWALITEIT

Sinds 2003 zijn wij al de spoelspecialist voor alle CV-installatie's


Om direct een afspraak en offerte op maat te maken stuur ons een bericht

Wij werken in Nederland en Europa.


Wie is het gezicht achter Water Kwaliteit

Water Kwaliteit is opgericht door Wilfred de Regt de eigenaar van Rekon Installatietechniek bv en  Vloerverwarming Specialist Nederland  (VSN).

Rekon installatietechniek bv is gestart in 2003 met diverse werkzaamheden van het onderhouden van cv-installaties met het oogpunt op duurzame energiezuinige installaties.

In de afgelopen jaren zijn de klimaatdoelstellingen steeds meer naar de voorgrond gekomen en is Co2 uitstoot een punt van aandacht geworden. Door uw cv-ketel juist af te stellen wordt de Co2 uitstoot gereduceerd, maar ook het verbruik van gas. Om de reductie van Co2 en gas verder te vergroten is de cv-installatie in balans brengen, door deze te reinigen en in te regelen van groot belang.

Kalkafzetting op uw apparatuur is een energieverslinder zonder dat dit zichtbaar is, tot het moment dat uw gas rekening omhoog gaat, de wasmachine defect raakt, of de kleding niet meer zo schoon wordt. Kalk in ons drinkwater zet zich af op de verwarmingsspiralen en warmte opwekkers en laat door de kalkafzetting minder opgewekte warmte door. Als voorbeeld, uw waterkoker, als deze nieuw is of net ontkalkt warmt hij het water binnen een paar minuten op naar kookpunt, dit gebeurt met weinig geluid. Zodra kalk om het verwarmingsspiraal verzameld duurt het langer voor het water kookt, en dit gaat gepaard met harde ‘kook’ geluiden. In al uw apparaten die warm water bereiden, wasmachine, vaatwasser, cv-ketel, enz. gebeurt dit proces op eenzelfde manier.

Om zo min mogelijk kalk in het drinkwater te hebben, onze voeding tot de apparaten, is er een doeltreffende methode die rond de 60% minder kalkaanslag realiseert. Adey ElectroScale reducer wordt direct achter de watermeter in uw woning gemonteerd en heeft geen onderhoud nodig.

Uw apparaten krijgen een langere levensduur. Minder schoonmaakwerk van het tegelwerk bv in de badkamer doordat de kalk hecht niet meer. Vermindering van wasmiddel, hoe minder kalk er in het water aanwezig is, de minder wasmiddel u nodig heeft om tot hetzelfde resultaat te komen.

Water waarmee de cv-installatie wordt gevuld dient aan bepaalde voorwaarde te voldoen de juist zuurgraad Ph-waarde te kunnen creëren voor het behoud van de verschillende metalen in de installatie. Een vervuilde installatie veroorzaakt klachten met betrekking tot slecht rendement en kan storingen geven met dure repartie kosten.

Rekon Installatietechniek bv heeft zich gespecialiseerd in het reinigen en inregelen van cv-installaties en vloerverwarming om het hoogst haalbare rendement en comfort uit uw installatie te halen.

Het schoonmaken en schoonhouden van de installatie van kleine tot grote gebouwen begint met een analyse van het systeemwater. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij een stappenplan uitzetten zodat uw cv-installatie altijd in top conditie blijft.

Wij beveiligen de installatie met magneetfilter en zo nodig een MC1+ Protector van het merk Adey de marktleider op het gebied van water filtratie van centrale verwarmings- en koelinstallaties over de hele wereld.

Vloerverwarming Specialist Nederland (VSN)  is opgericht om de installaties te verduurzamen vooral gericht op vloer-, wand- en plafondverwarming alles gebaseerd op lage temperaturen. De balans in een installatie is een belangrijk onderdeel van het verduurzamen van een installatie, na reiniging wordt deze ingeregeld. Inregelen is voor grote gebouwen en woningbouw sinds 10 maart 2020 verplicht geworden, zoals omschreven in het Bouwbesluit.

Er zijn verschillende manieren om in te regelen, statisch en dynamisch. Met een dynamische inregeling behaalt u het hoogste rendement, daar zit wel een kanttekening aan. Om de installatie dynamisch te houden zal het systeemwater ten alle tijden vrij zijn van vervuiling. Als er vervuiling in de installatie zit zal deze zich ophopen bij de ingeregelde dynamische kranen. De functie van de kranen verdwijnt dan en de balans is weg, waardoor er een verlaging van rendement ontstaat.

Wilt u meer informatie over hoe u meer comfort en besparing kunt krijgen kunt u ons een bericht sturen.

Vloerverwarming Specialist Nederland (VSN) al jarenlang een gevestigde naam als het om het aanleggen, reinigen, inregelen en upgraden van vloerverwarmingsinstallaties gaat. Wilt u genieten van de voordelen van dit type verwarming of is uw vloerverwarming kapot en wenst u een second opinion omdat het systeem niet naar behoren werkt? Onze installateurs weten alles over vloerverwarming en de manier waarop zij opnieuw een perfect rendement kunnen realiseren. Zij kennen de kneepjes van het vak en gaan graag voor u aan het werk. Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons opnemen.

In 2020 zijn Adey en VSN  samen gaan werken om de onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Adey is al 14 jaar markleider in Europa op het gebied van filtratie water, en wil graag de kennis en producten met VSN delen om de klanten in Nederland van dienst te kunnen zijn.

Power Flusing Academy is opgericht door Rekon Installatietechniek bv om installateurs kennis te laten maken met producten van Adey en te trainen voor het basis spoelen cv-installatie.

U kan op onze website Power Flusing Academy meer lezen over de trainingen.

Op onze website kan u alle producten bestellen van Adey  vloerverwarming kwaliteit

 

Rekon Installatietechniek bv  Timmerwerf 93 1969 NJ  Heemskerk  Tel: +31613006470   website

COPYRIGHT  2020 © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN